Egenskaper

Passar dig som...

Nordea Credit är ett standard-kreditkort från Nordea Banken. Kortet har lagt störst fokus på försäkringar och erbjuder såväl allriskförsäkring som reseförsäkring. Det finns emellertid även flera andra förmåner med kreditkortet i form av erbjudanden och cashback hos utvalda affärer.

Varför vi tycker om kortet

 • Cashback
 • Försäkringar
 • Stopservice

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Hög årskostnad för vad man får

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Minsta årsinkomst på 125 000 kr
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 320 kr
Åldersgräns 18
Ränta 13,05 %
Effektiv ränta 16,09 %
Rätefria dagar 55 dagar.
Maxkredit 50 000 kr
Minsta belopp att betala 5,00 % (min 150 kr)
Aviavgift 19 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 1,55 %
Uttagsavgift 2,00 % (min 40 kr)

Recension av Nordea Credit

Nordea Credit är ett bra kreditkorts-alternativ för dig som redan är kund hos Nordea. Som förmånskund hos Nordea betalar du bara 160 kr om året för kreditkortet. Annars är ordinarie pris 320 kr om året. Eftersom priset är relativt låg räknas detta som ett standard kreditkort. Det kommer således inte med några premium-fördelar. Du kan emellertid ta del av många fina förmåner såsom försäkringar och erbjudanden när du handlar med kortet.

Kredit

Maxkrediten med Nordea Credit är 50 000 kr. Dina inköp som görs på kredit samlas på en faktura som skickas ut en gång i månaden. Du får upp till 55 dagar räntefri kredit med det här kreditkortet. Vad gäller fakturan bestämmer du själv hur du vill att den ska skickas ut. Om du väljer e-faktura tillkommer ingen kostnad alls. Med pappersfaktura måste du emellertid betala 19 kr i aviavgift per faktura som skickas ut. När det sedan kommer till betalning kan du givetvis välja att betala hela beloppet direkt. Då tillkommer inga kostnader. Nordea erbjuder även möjligheten att delbetala din faktura. Om du gör det kommer det dock att tillkomma en kreditränta på 13,05 procent. Den effektiva räntan blir sedan olika beroende på hur hög fast kostnad du har för kortet. Den varierar från 14,98 procent till 16,09 procent.

Bonusfördelar och andra förmåner

Nordea Credit kommer varken med något bonusprogram eller något cashback-system. Det inne dock inte att kortet helt saknar fördelar. Men kreditkortet kommer flera olika erbjudanden och cashback hos utvalda affärer. Nedan kan du läsa om några av de förmåner som finns att hämta.

Stopservice

Med Stopservice gör du enkelt vardagen lite säkrare. Stopservice erbjuder dig bland annat spärrtjänst på alla dina värdehandlingar genom endast ett samtal. Dessutom ingår ID-skydd och nyckelservice. Som innehavare av ett Nordea Credit kreditkort betalar du bara 295 kr om året för den här tjänsten som annars kostar 369 kr.

Förmånliga erbjudanden

Du får med Nordea Credit ta del av en mängd förmånliga erbjudanden. Det gäller inom flera olika branscher som exempelvis hotell och resor, shopping och nöjen. Exempel på förmåner som kan erbjudas är:

 • 15 procent rabatt på hyrbil hos AVIS.
 • 15 procent rabatt hos Interflora.
 • 20 procent rabatt på skräddarsydda skjortor hos Tailor Store.
 • 15 procent rabatt på hela Greatdays sortiment.

Cashback hos utvalda butiker och restauranger

Att ta del av alla cash-erbjudanden som finns är mycket enkelt. Allt du behöver göra är att gå in i din Nordea mobilapp i telefonen. Där hittar du cashback som ett alternativ. Du ansluter sedan ditt Nordea Credit kreditkort till tjänsten och får upp massor med olika erbjudanden. Om du sedan betalar hos någon av affärerna eller restaurangerna som finns med där kommer din cashback automatiskt tillbaka in på kontot. Det tar vanligtvis runt 3-5 bankdagar. Det är dock viktigt att alltid hålla sig uppdaterad i appen då olika erbjudanden gäller vid olika tillfällen.

Försäkringar

Med Nordea Credit ingår flera olika försäkringar. Det kan således ofta löna sig att handla med det här kreditkortet även om det inte har något bonussystem. Nedan kan du läsa litegrann om de olika försäkringarna som ingår.

Reseförsäkring

Om du betalar din semesterresa med det här kreditkortet får du även en kompletterande reseförsäkring. Reseförsäkringen fungerar som komplement till din vanliga hemförsäkring. I reseförsäkringen ingår ett flertal olika saker, där ibland ett avbeställningsskydd. Du får även ersättning för försenat bagage och försenat flyg. Det är inte bara du som kortinnehavare som täcks av försäkringen. Reseförsäkringen gäller även andra medresenärer som ingår i din familj. Det innefattar sambo/make/maka och barn under 23 år som bor hemma.

Allriskförsäkring

Vidare ingår även en allriskförsäkring. Allriskförsäkringen gäller för viss hemelektronik såsom exempelvis din TV. Den gäller även för vitvaror som exempelvis kyl och frys. Vidare är försäkringen giltig i 3 år från inköpet.

Leveransförsäkring

Leveransförsäkringen är ett bra komplement för dig som handlar mycket via internet. Med din leveransförsäkring garanteras du ersättning om varan som du köpt har trasig när den kommer fram till dig. Du får även ersättning om varan inte alls skulle dyka upp eller om företaget du handlat ifrån går i konkurs innan varan hunnit skickas.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Nordea Credit ett kreditkort med bra försäkringar och erbjudanden. Det passar bäst för dig som redan är kund hos Nordea. Framförallt på grund av att årsavgiften är längre och därmed även den effektiva räntan. Kortet passar även den som söker ett kort som ger extra trygghet. Om du är ute efter bonuskort finns det bättre alternativ.

Användarrecensioner

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Nordea Credit?