Egenskaper

Passar dig som...

Miles & More Prime World är kreditkortet för dig som älskar att resa. Kreditkortet ges ut i samarbete mellan Resurs Bank och Lufthansa. Du får 3000 miles i välkomstbonus. Miles samlas varje gång du handlar med kreditkortet.

Varför vi tycker om kortet

 • Bonus på alla köp
 • Väkomstbonus
 • Fritt loungebesök

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Valutapåslag
 • Avgift för automatuttag

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 1 188 kr
Åldersgräns 18
Ränta 14,32 %
Effektiv ränta 18,69 %
Räntefria dagar 60 dagar
Maxkredit 150 000 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 150 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 1,97 %
Uttagsavgift 2,97 % (min 35 kr)

Miles & More Prime World

Miles & More Prime World är kreditkortet för dig som älskar att flyga och helst vill göra det med Lufthansa. Kortet är ett samarbete mellan Resurs Bank och lojalitetsprogrammet Miles & More. Med Miles & More Prime World samlar du flygmil varje gång du handlar med kreditkortet. Dessutom får du en välkomstbonus på 3000 flygmil. Vidare ingår flera andra förmåner. Däribland en kompletterande reseförsäkring, 60 dagar räntefri kredit och mycket mer.

Kredit

Med Miles & More Prime World får du alltid 60 dagar räntefri kredit. Det innebär att du har möjligheten till att delbetala din faktura om du vill. Om du redan från början lägger upp en delbetalnings-plan slipper du betala ränta. Uppläggningsavgiften är 97 kr och administrationsavgiften 29 kr i månaden. Maxtid för din delbetalning är 6 månader om du väljer att sätta upp det på nämnt sätt. Ett annat alternativ är såklart att betala ränta. Om du gör det måste du betala minst 1/20, eller 150 kr, av fakturan när den kommer. På resterande belopp kommer sedan en räntekostnad på 14,32% att tillkomma.

Bonusprogrammet Miles & More

Miles & More är världens största lojalitetsprogram. Det är det primära lojalitetsprogrammet för flera stora flygbolag såsom Lufthansa, Luxair, Swiss och LOT. Miles & More har över 300 olika partners. Hos dessa partners kan du samla poäng, men även spendera dina redan intjänade poäng. Bland alla partners som finns hittar du allt ifrån elektronik till mode till boende. Och givetvis även resor.

Samla poäng på alla dina köp med Miles & More Prime World

Som innehavare av ett Miles & More Prime World får du 25 miles / 100 kr som du spenderar med kortet. Det gäller för alla köp som du gör, förutom kontantuttag. När du skaffar ditt Miles & More Prime World kreditkort får du dessutom 3000 miles i välkomstbonus. En stor fördel med Miles & More Prime World är att dina poäng inte har något utgångsdatum. Det är dock förutsatt att du använder ditt kreditkort minst en gång i månaden. Avslutningsvis får du dessutom en välkomstrabatt på 25% i Worldshop. Det är även i just Worldshop du kan handla med dina miles som du sparat in.

Andra förmåner och fördelar

Även om det faktum att du samlar miles när du handlar är den största fördelen med kreditkort finns även andra förmåner. Exempelvis får du tillgång till ett fritt lounge-besök på en flygplats per kalenderår. Sedan får du även tillgång till något som kallas för Mileage Bargains. Med Mileage Bargains kan du hitta flyg betydligt billigare än vad de normalt hade kostat. Exempel på städer som ingår i programmet just nu är Kiev, Aten och Barcelona.

Försäkring

Väljer du att betala minst 75% av din resa med det här kreditkortet får du dessutom en kompletterande reseförsäkring. Reseförsäkringen inkluderar såväl dig som din familj. Till familj räknas make/maka/sambo samt barn under 23 år som fortfarande bor hemma. I reseförsäkringen ingår skydd som gör din semester säkrare. Det kan exempelvis vara:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning för försenat bagage
 • Ersättning för försenat flyg eller annat allmänt färdmedel
 • Ersättning för missad anslutning
 • Självriskreducering. Det omfattar din privata bil hemma eller din bostad.

Nackdelar

Dyra kostnader i utlandet

Miles & More Prime World utger sig onekligen för att vara ett resekort. Det stora fokuset hos kreditkortet ligger på samlandet av flygmil som ska kunna ta dig ut i världen. Med det sagt är det oväntat dyrt att använda kortet utomlands. Det här kreditkortet har ett valutapåslag på 1,97%. Med valutapåslag menas att banken tar ut en avgift varje gång du använder kortet i ett annat land. I det här fallet är den avgiften 1,97%. Det kan låta lite men växer sig snabbt till en stor summa under en längre semester. När det sedan kommer till kontantuttag är kostnaden ännu högre. Varje uttag har en avgift på 2,97%, eller som minst 35 kr.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Miles & More Prime World ett perfekt resekort för den som redan är medlem i Miles & More. Eller för den som funderat på att bli! Du kan snabbt komma upp i ett högt antal flygmil om du använder kortet regelbundet. Välkomstbonusen på 3000 miles är dessutom mycket förmånlig.

För den som inte är intresserad av att samla flygmil inom Miles & More är detta emellertid helt fel kort. Kortet har en relativt hög årskostnad, och krediträntan är även den hög jämfört med många andra kreditkort. Den kompletterande reseförsäkringen är inte mer förmånlig än de flesta andra. Avslutningsvis är det alltså primärt kreditkortet för dig som flyger mycket med någon av flygbolagen inom Miles & More lojalitetsprogram.

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Miles & More Prime World?