Egenskaper

Passar dig som...

Gekåskortet är ett bonuskort för dig som är en trogen shoppare på Gekås Ullared. Kortet kommer med en mängd olika fördelar. Exempelvis får du rabatt på bensin, 60 räntefri kredit och en kompletterande reseförsäkring. Men bäst av allt: bonus alla dina köp. Bonusen kan sedan spenderas på Gekås Ullared.

Varför vi tycker om kortet

 • Bonus på Gekås
 • Sparränta
 • Låg årsavgift

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Avgifter för automatuttag och valutaväxling

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 18
Ränta 17,00 %
Effektiv ränta 22,05 %
Rätefria dagar 60 dagar.
Maxkredit 15 000 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 150 kr)
Valutapåslag 1,95 %
Uttagsavgift 3,00 % (min 35 kr)

Gekåskortet

Gekåskortet är det perfekta kortet för dig som älskar Gekås. Det här kreditkortet ges ut i samarbete med Resurs Bank som ansvarar för krediten och återbetalningen om den utnyttjas. Shoppingkortet har ett bonussystem som framförallt gynnar dig som handlar mycket på Gekås. Men det finns även en del andra förmåner så som rabatt på bensin.

Ansökan

För att ansöka om Shoppingkortet har du två olika alternativ. Antingen kan du gå direkt in på varuhuset och be dem hjälpa dig. Ett annat alternativ är att gå till Gekås Ullareds hemsida. Där kan du göra din ansökan online med hjälp av bankID eller mobilt bankID. Dessutom får du svar på din ansökan direkt när du gjort den.

Du börjar din ansökan med att ange vilken färg du vill ha på ditt kreditkort. Du kan välja mellan fem olika färger däribland rosa, gult och svart. Sedan kommer du att klicka dig vidare till en sida där du måste fylla i vissa uppgifter om dig själv. Exempelvis kommer du få ange namn, personnummer och dessutom hur stor kredit du vill ha på ditt kreditkort. När din ansökan sedan blivit godkänd skickas kortet hem till dig på posten.

Kredit och Sparande med Gekåskortet

Kredit

Gekås är ett fullfjädrat kreditkort. Med det menar vi att du inte bara får bonus, utan även erbjuds kredit när du handlar. Hur stor kredit du har beror på vilket kreditgräns du ansökte om i din ursprungliga ansökan. Om du väljer att handla på kredit får du upp till 60 dagar räntefri kredit. Väljer du då att betala hela fakturan direkt tillkommer inte någon räntekostnad. Med Gekåskortet tillkommer inte heller någon aviavgift eller annan dold administrationsavgift. Vill du istället delbetala din faktura måste du betala minst 150 kr av fakturan, eller 3% av skulden. Den effektiva räntan är 19,31%.

Sparande

Om du inte vill handla på kredit erbjuds du även möjligheten att sätta in pengar på ditt shoppingkort. När du gör det får du dessutom sparränta på dina pengar. 0,10% i sparränta upp till 50 000 kr.

Bonusfördelar

Den stora anledning till att handla med ditt Gekåskortet är rabatten . Med kortet får du 1 poäng för varje krona som du spenderar. När du sedan samlat ihop 10 000 poäng får du en check på 100 kr att handla för på Gekås Ullared. Du kan som mest samla ihop 100 000 poäng per kalenderår. Dina poäng sparas i upp till 24 månader

Utöver bonus på dina köp får du även rabatt på bensin. Om du väljer att tanka på Circle K och betalar med Gekåskortet får du 10 öre i rabatt per liter.

Försäkringar

Om du betalar minst 50% av din resa med Gekås Ullared Shoppingkortet ingår även en kompletterande reseförsäkringen. Reseförsäkringen gäller såväl dig som din familj. Till familj räknas make/maka/sambo samt hemboende barn under 23 år.

I reseförsäkringen ingår bland annat:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning för försenat bagage
 • Ersättning för försenat flyg
 • Självriskskydd för ditt hem och din privata personbil. Även självrisk för hyrbil är inkluderat.
 • Outnyttjad aktivitetskostnad.

Nackdelar

Det finns såklart även nackdelar med Gekåskortet. Vi kommer titta närmre på dessa nedan.

Använd inte Gekåskortet utomlands

Även om du får bonus på dina köp även i utlandet rekommenderar vi starkt att du lämnar Gekåskortet hemma när du reser. Gekåskortet har 1,50% i valutapåslag på alla dina köp utomlands. Det innebär att du betalar 1,50% mer än vad alla varor kostar. Det finns idag många andra, gratis(!), kort som inte har något valutapåslag alls. Således rekommenderar vi att du använder dig av något av dem.

Undvik kontantuttag

Med Gekåskortet betalar du 3% i kontantuttag varje gång du tar ut pengar. Det gäller inte bara utomlands utan även i Sverige. Detta är en ovanligt hög kostnad och du bör således undvika alla kontantuttag med Gekåskortet.

Begränsad bonus

Även om bonusen i sig inte är låg, är den däremot väldigt begränsad. Du kan endast använda din intjänade bonus på Gekås Ullared. Det är därför bara lönsamt om du faktiskt handlar mycket på Gekås Ullared, inte annars. Det finns visserligen en rabatt på bensin, men är det ett bensinkort du söker finns betydligt mer fördelaktiga alternativ.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är alltså Gekåskortet ett jättebra kort för dig som handlar mycket på Gekås Ullared. Du har 60 dagar räntefri kredit, och dessutom sparränta på pengar som du själv sätter in. Det finns emellertid inga direkt fördelar utöver detta. Kortet passar framför allt därför dig som älskar att handla på Ullared.

Användarrecensioner

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Gekåskortet?