Egenskaper

Passar dig som...

DNB Kortet är ett gratis kreditkort utan årsavgift. Du får upp till 56 dagar räntefri kredit, och erbjuds dessutom 4 månaders räntefri delbetalning. Utöver detta kommer DNB Kortet med fördelar såsom rabatt på drivmedel, reseförsäkring och tanka-fel-försäkring. 

Varför vi tycker om kortet

 • Rabatt på bensin
 • Försäkringar
 • Ingen årsavgift
 • Tanka-fel försäkring

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Ingen bonus
 • Valutapåslag
 • avgift för kontantuttag

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Visa
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 18
Ränta 16,40 %
Effektiv ränta 22,10 %
Rätefria dagar 55 dagar.
Maxkredit 50 000 kr
Minsta belopp att betala 5,00 % (min 100 kr)
Valutapåslag 1,65 %
Uttagsavgift 30 kr

DNB Kort

DNB Kortet är ett gratis kort utan årsavgift. Det kommer med en mängd fördelar. Bland annat får du rabatter på exempelvis hotellvistelser och bensin hos Preem. Vidare ingår även försäkringar, däribland en reseförsäkring. Men den kanske största fördelen med DNB Kortet är att det finns möjlighet till 4 månader räntefri kredit. Det gäller hos ett flertal olika återförsäljare och verkstäder runt om i hela Sverige. Nackdelar med kortet hittar du när du använder det utomlands. DNB Kortet kommer nämligen med såväl valutapåslag som uttagsavgift.

Ansökan

Ansökan om DNB Visa gör du direkt på datorn, via DNB:s hemsida. Att ansöka är enkelt och tar inte mer än ett par minuter. Du börjar med att fylla i lite personlig information om dig själv. Bland annat måste du ange ditt personnummer, din inkomst och din boendesituation. Du kommer även att bli ombedd att fylla information om hur hög kreditgräns du vill ha på ditt kort.

Kredit och räntefri delbetalning

Kredit

DNB Visa har en relativt låg kreditgräns jämfört med många andra kreditkort. Som tidigare nämnt får du ange din önskade kreditgräns direkt när du gör din ansökan. Du kan välja på en gräns från 10 000 kr upp till 50 000 kr. Vill du sedan öka din kreditgräns gör du det på din inloggningssida. Det finns där en knapp som heter “Ansök om höjd kreditgräns”. Du kan emellertid aldrig öka gränsen till mer än 50 000 kr. Viktigt att komma ihåg är att du måste betala en aviavgift på 25 kr varje månad som du utnyttjar krediten. Vidare måste du betala minst 1/20 av lånad kredit när fakturan kommer, och du betalar en ränta på 16,40% på återstående summa.

Räntefri delbetalning

En av de stora fördelarna med det här kreditkortet är möjligheten att handla på räntefri kredit. Du kan få räntefri kredit på upp till 4 månader. Du betalar inte heller någon uppläggningsavgift. Den räntefria delbetalningen gäller hos flera återförsäljare och verkstäder.

Bonusfördelar

Det finns ingen cashback eller något bonussystem med DNB Kortet. Däremot får du rabatt på lite olika saker.

Bensin: 15 öre rabatt per liter

Om du tankar med ditt DNB Visa får du 15 öre rabatt per liter du handlar. Det gäller på alla Preems bemannade stationer i Sverige.

12-45% rabatt hos Interhome

Du får upp till 45% rabatt på Interhomes sortiment av hus och lägenheten över hela världen.

Nordic Choice ger dig 15% rabatt

Med DNB Kortet får du 15% rabatt på hela Nordic Choices utbud av rum. Det gäller om du anländer till hotellet en torsdag, fredag, lördag eller söndag. Det gäller dessutom inte bara i Sverige utan i hela Norden.

Försäkringar

Med DNB Kortet får du 2 försäkringar.

Kompletterande reseförsäkring

Först och främst ingår det en kompletterande reseförsäkring om du betalar minst 75% av din resa med kreditkortet. Detta är en konkurrenskraftig reseförsäkring som har massor inkluderat. Bland annat ingår avbeställningsskydd. Vidare får du ersättning för försenat bagage och för försenat flyg. Skulle du ha otur och olyckan är framme ingår dessutom en olycksfallsförsäkring och ett självriskskydd.

Tanka-fel-försäkring

Med DNB får du även en tanka-fel-försäkring. Det innebär att du får ersättning för sanering och filterbyte om du skulle tanka med fel bränsle.

Nackdelar

Det här är som vi tidigare nämnt ett kort som kommer utan årsavgift. Det innebär att kortet är relativt begränsat i sina förmåner. De flesta gratiskorten väljer ett par områden som de fokuserar sig att vara bra på. DNB Kortet har satsat på sina försäkringar och den räntefria delbetalningen. Svagheten ligger därmed primärt i avsaknaden av bonussystem och de höga kostnaderna utomlands. V

i rekommenderar inte att ta med sig DNB Kortet när du åker utanför Sverige. Alla köp du gör kommer med ett valutapåslag på 1,65%. Det är visserligen inte jättehögt jämfört med en del konkurrenter. Men det finns många andra kort på marknaden som erbjuder köp utan valutapåslag utomlands. Även kontantuttag är belagda med en kostnad på 30 kr i utlandet.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis passar DNB Kortet dig som vet att du på något sätt kommer kunna dra nytta av deras räntefria kreditperiod. Det är däri styrkan med kortet lägger. Visserligen ingår även en relativt bra reseförsäkring och rabatt på bensin. Men det hittar du hos en mängd olika kreditkorts-utgivare idag. Det är således inte det som utmärker just det här kreditkortet. Söker du ett resekort kommer du inte bli nöjd med DNB då det kommer med höga kostnader utomlands. DNB är ett kort som passar sig bäst i Sverige.

Användarrecensioner

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om DNB Visa?