Egenskaper

Passar dig som...

Bunq är ett modernt alternativ till svenska banker. Appen är användarvänlig och kontot tar bara några minuter att öppna. Easy savings är på så sätt ett bra alternativ till att skaffa ett gratis sparkonto i en svensk bank. Nackdelen är att räntan för närvarande är betydligt lägre. Vi anser att sparränta är det viktigaste egenskapen hos ett sparkonto och därför rekommenderar vi i nuläget inte Bunq Easy Savings.

Varför vi tycker om kortet

  • Snabb och smidig process för att öppna konto
  • Möjlighet att välja var dina sparpengar investeras
  • Dina besparingar omfattas av en insättningsgaranti på 100 000 euro vilket är högre än hos svenska banker

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

  • Låg sparränta jämfört med sparkonton på den svenska marknaden
  • Endast två uttag per månad möjligt

Krav

  • Ingen angiven åldersgräns
  • Inga betalningsanmärkningar

Fakta

Korttyp Debetkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 0
Ränta 0,00 %
Effektiv ränta 0,00 %
Räntefria dagar 0 dagar
Maxkredit 0 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 10 kr

Recension av Bunq Easy Savings

Bunq är en nederländsk online-bank som erbjuder olika finansiella tjänster; till exempel sparkonto, betalkort, app med budget- och andra funktioner, samt snabba överföringar och betalningar både lokalt och internationellt. Bunqs slogan är ”Bank of the free” och företaget vänder sig primärt mot personer med en internationell livsstil som letar efter ett innovativt alternativ till traditionella banker. 

Bunq erbjuder fyra olika paket för privatpersoner. Easy Savings är det billigaste och saknar månads- eller startavgift. Tjänsten innehåller dock endast ett sparkonto – vill du ha ett betalkort måste du uppgradera till Bunq Easy Money för tre euro i månaden.  

Hur funkar Bunq Easy money?

Att skaffa ett konto hos Bunq är enkelt och processen är helt digital. Efter att du fyllt i ett formulär med person- och kontaktuppgifter på hemsidan eller i appen verifierar du ditt telefonnummer med ett SMS och din identitet med bilder på dig själv och en ID-handling. Detta tar endast några minuter. Sedan är det bara att sätta in pengar och börja spara! För närvarande är sparräntan, som betalas ut månadsvis, 1.56 procent. 

Bunq Easy Money låter dig välja mellan ett IBAN (internationellt kontonummer) från Nederländerna, Tyskland, Frankrike, Spanien eller Irland. Oavsett vilket av dessa du väljer kan du sätta in pengar gratis från ett svenskt bankkonto med så kallade SEPA-betalningar; kostnadsfria banköverföringar i Euro mellan två EU-länder. Du kan även sätta in pengar med konto eller kreditkort, då tillkommer dock en avgift för större belopp. I Bunqs app håller du enkelt koll på dina sparpengar. Därifrån kan du också göra upp till två fria uttag i månaden.

Bunq kontrolleras Nederländernas finansinspektion och omfattas av deras insättningsgarantin som gäller sparkapital på upp till 100 000 euro.

Vad kostar det?

Att öppna och ha ett Bunq Easy Savings är helt gratis. Att sätta in och ta ut pengar är även det kostnadsfritt så länge det sker med banköverföringar. Vill du sätta in pengar med kort kostar det 0,5 procent av beloppet som överstiger 500 euro i månaden.

Välj vem som får dina pengar med Freedom of Choice

En unik möjlighet när du sparar hos Bunq är att du själv kan välja i vilka industrier och typer av företag du vill att dina pengar investeras. Till exempel kan du välja gröna företag eller småföretag. Du aktiverar Freedom of Choice i appens inställningar.

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Bunq EasySavings?