Appen och kortet har många smarta funktioner designade för att maximera ditt sparande. Du hålls uppdaterad om hur ditt sparande går med hjälp av personlig statistik, du får artiklar med spartips och du kan på olika sätt göra så att små belopp automatiskt sätts in på ditt sparkonto. Sparkontot erbjuds i samarbete med Ålandsbanken och omfattas av insättningsgarantin. Sparräntan bestäms av Ålandsbanken och via denna bank kan du även spara i fonder med din dreams-app. 

Dreams app lanserades 2016 och var till en början gratis. Förutom i Sverige finns appen i Norge och företaget har planer på att lansera i flera europeiska länder. 2020 började Dreams ta betalt för sina spartjänster, något som ledde till protester bland kunderna. Företaget har dock hållit fast vid avgiften, som för närvarande ligger på 10 kronor per månad för de månader man gör insättningar till sparkontot.

Det nyligen lanserade dreams-kortet är resultatet av ett nytt samarbete som Dreams AB inledde hösten 2022 med banken BNP Paribas; Dreams Sustainable. Syftet med samarbetet är att erbjuda tjänster som gör det enklare att göra klimatsmarta val. Tjänsterna bygger precis som Dreams app för sparande på beteendevetenskaplig forskning och handlar om att sätta igång hjärnans belöningssystem när vi tar beslut som är bra för klimatet. Alla köp du gör med kortet klimatkompenseras dessutom utan extra kostnad. Detta innebär att förutom att en mer sparsam livsstil är bättre för klimatet så blir det ingen klimatpåverkan av de köp du ändå gör. 

Håkan är en erfaren skribent på Kreditkort.com sedan 2021. Håkan fokuserar på att skriva recensioner av kreditkort, skapa informativa guider och publicera nyheter om krediter och kort. Han bygger sina djupa kunskaper inom privatekonomi på både utbildning och praktisk erfarenhet, och testar ofta de kort han recenserar för att få förstahandsinformation.

Senast uppdaterad May 10, 2023