Inget mer Diners Club för oss i Sverige

Diners Club har nu tyvärr meddelat att deras kortverksamhet kommer att avslutas i Norden vilket kommer ske redan 31 maj 2019. Det är inte längre möjligt att ansöka om ett Diners kreditkort och är anledningen till varför kortet saknas här på Kreditkort.com.

Strategiskt beslut stod bakom nedstängningen

Diners säger själva att en ökad konkurrens på kreditkortsmarknaden huvudsakligen stod bakom beslutet att stänga ned verksamheten i Norden. Även ökad reglering nämns som en bidragande anledning till beslutet. Framöver vill dem istället flytta sitt fokus till sina Mastercard kort här i Norden.

Internationella Diners kort kommer fortfarande fungera

Själva varumärket Diners Club är internationellt och kommer inte försvinna med kortverksamheten i Norden. Internationella Diners Club och Discover-kort kommer fortsättningsvis att accepteras i Norden. Ytterligare kommer även Diners samarbete kring resekonto kvarstå och fungera som vanligt efter den 31 maj 2019.

Andra alternativ

Har man i dagsläget ett Diners Club kort är det nog dags att börja kolla på nya kreditkort. Det finns huvudsakligen två riktigt bra kort som vi kan rekommendera om man vill ersätta sitt Diners Club kreditkort.

Bank Norwegian

Det första kreditkortet är det från Bank Norwegian. Norwegian kortet är ett av de mest populära korten i dagsläget och kommer med många fördelar. Bland annat finns ett gediget bonussystem på plats som ger poäng på alla inköp som görs med kortet. Dessa poäng kan sedan växlas in mot flygresor hos flygbolaget Norwegian. Kortet har inte heller någon årsavgift och man har alltid fria uttag i bankomater utomlands.

Överlag är det här nästan ett perfekt resekort bortsett från valutapåslaget på 1.75% vilket fortfarande är relativt lågt. Läs mer om Bank Norwegian kortet här.

re:member flex

Kreditkortet från re:member flex är en bra blandning mellan ett resekort och ett shoppingkort. Man får rabatter i över 200 internetbutiker, bland annat på Adlibris, Hotels, Åhléns och mycket mer. Rabatten är i vissa fall så hög som hela 25%.

Utöver massiva rabatter är kortet helt gratis att äga och kommer med kompletterande reseförsäkringar. Tyvärr tas det alltid en avgift för uttag som görs med kortet och det finns ett valutapåslag.

Reser man regelbundet eller ofta så är det ett Bank Norwegian som gäller för att få ut så mycket som möjligt av semestern. Vet man däremot med sig att man handlar en hel del online men ändå vill ha ett stabilt kreditkort för resor så kan vi starkt rekommendera re:member flex.

För att läsa mer om re:member flex kreditkort kan du klicka här.

Simon Klaesson på Kreditkort.com Simon Klaesson

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.