P.F.C var Sveriges första neobank

P.F.C står för Personal Finance Co och har vid flera tillfällen kallats för “landets första neobank” vilket syftar på “full digital användarupplevelse, utan fysiska kontor och som enbart opererar via mobilappar. P.F.C lanserades i Sverige så sent som 2018 och har idag över 60 000 aktiva användare. Antalet användare ökar idag med 10 000 per månad.

“Vi växer snabbare än någon annan bankutmanare i Sverige”, säger kommunikationschefen Charlotta Åsell.

I juni 2019 låg tillväxten på 5 000 användare per månad vilket nu alltså har dubblats. Men trots den snabba tillväxten ligger P.F.C långt ifrån sitt tidigare mål om att nå 100 000 användare i Sverige innan 2020.

“Vi tror att vi passerar 70 000 användare i år och är väldigt nöjda med vår tillväxt. Vi växer snabbare än någon annan bankutmanare i Sverige”, säger Charlotta Åsell.

Den huvudsakliga tillväxten i P.F.C går att se sedan Nordea valde att investera ytterligare 50 miljoner kronor i P.F.C under sommaren 2019. Men redan innan Nordea sköt till ett större kapital var de den största ägaren i P.F.C och ägde då ungefär 18% av aktierna. Detta på grund av att Nordea ledde en kapitalrunda på 45 miljoner kronor i november 2017.

P.F.C erbjuder idag ett betalkort som ges ut i samarbete med Mastercard. Kortet laddas med pengar från sitt bankkonto via deras app. Det är alltså inte ett kreditkort P.F.C ger ut.

P.F.C vinner “Årets utmanare”

Klockan 08:00 idag, den 19 december, avslutade Privata Affärer sin tävling “Årets Bank”. PFC stod som vinnare i kategorin “Årets Utmanare” 2019.

” Vilket erkännande! Vi vill utmana befintliga aktörer genom att överträffa våra användares förväntningar och hjälpa dem att få koll på sina pengar, säger Eli Daniel Keren i ett uttalande i samband med vinsten.

“Våra användare jämför vår användarupplevelse med Uber och Instagram och vi är glada att fler än 60 000 tycker att vi levererar. De vill ha personliga och automatiserade finansiella tjänster och transparens och det ger vi dem”, avslutar vd Eli Daniel Keren.

Simon Klaesson på Kreditkort.com Simon Klaesson

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.