Egenskaper

Passar dig som...

Med Kredit- och betalkortet Swedbank Guld får man bonus på alla köp som görs. Dessutom finns en mängd andra bra förmåner att hämta. Exempelvis ingår en kompletterande reseförsäkring när man bokar sin resa med kreditkortet. Sedan får man även rabatt på drivmedel när man tankar.

Varför vi tycker om kortet

  • Bonus på allt
  • Drivmedelsrabatt
  • Reseförsäkring

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

  • Valutapåslag
  • Höga avgifter för kontantuttag i utlandet

Krav

  • Åldersgräns på 18 år
  • Har anställning
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 495 kr
Åldersgräns 18
Ränta 10,95 %
Effektiv ränta 10,62 %
Rätefria dagar 39 dagar.
Maxkredit 500 000 kr
Minsta belopp att betala 3,00 % (min 150 kr)
Valutapåslag 1,65 %
Uttagsavgift 3,00 % (min 45 kr)

Swedbank Guld

Swedbank Guld är ett betal- och kreditkort från storbanken Swedbank. Det är ett Mastercard och har en maxkredit på hela 500 000 kr. Kortet kommer med ett flertal olika förmåner. Den kanske största fördelen är att du får bonus på alla köp som du gör. Dessutom kommer Swedbank Guld med rabatt på drivmedel och en kompletterande reseförsäkring. Även ett flertal säkerhets- och trygghetstjänster är inkluderade samt utvalda erbjudanden. Kortets nackdelar finns bland annat i de dyra avgifterna utomlands.

Kredit

Maxkrediten för Swedbank Guld är 500 000 kr. Årsavgiften för kortet varierar beroende på om man är nyckelkund hos Swedbank eller ej. Om man är nyckelkund betalar du 295 kr, medan ordinarie avgift är 495 kr. Eftersom detta är både ett betal- och kreditkort måste du inte utnyttja något kredit alls när du handlar med kortet.

Vid utnyttjad kredit

Väljer du emellertid att utnyttja din kredit får du i slutet av varje månad en avi hemskickad. Avin kommer antingen digitalt via datorn, eller i pappersform. Du väljer själv vilket du vill ha och båda alternativen är gratis. Betalar du hela summan direkt slipper du betala ränta. Väljer du istället att del upp din betalning går det givetvis bra, men då tillkommer en ränta på 10,95%. Vad den effektiva räntan blir beror bland annat på om du är nyckelkund eller inte. Kom ihåg att du inte kan skjuta upp hela din betalning. Du måste alltid betala 3% av fakturan eller minst 150 kr.

Bonus och Förmåner

Bonus på alla dina köp

När du handlar med ditt Swedbank Guld Mastercard får du bonus på alla dina köp. Dessutom är utbetalningen av bonusen mycket enkel. För varje krona som du spenderar med kreditkortet får du 1 poäng. Efter att du kommit upp i 25 000 poäng kommer 100 kr att automatiskt dras ifrån nästa faktura. Du kan även se din aktuella bonus på månadsfakturan.

Bonusen för Swedbank Guld-kortet är alltså i grund och botten cashback.

Rabatt på drivmedel

Vidare får du även rabatt på drivmedel. Det gäller på alla Preems bemannade stationer. Du får 15 öre rabatt och det gäller för exempelvis bensin och diesel. Kom ihåg att du måste betala med ditt kreditkort för att du ska få rabatten.

Erbjudanden

Som Guld-kund får du även ta del av flera olika erbjudanden. Det gäller exempelvis på hotellnätter och produkter så som solglasögon. Du hittar alla dessa rabatter listade på Swedbanks hemsida.

Säkerhet- och trygghetstjänster

För Swedbank är det viktigt att du som kund och individ ska känna dig trygg. Därför ingår även flera olika tjänster med ditt Swedbank Guld kreditkort som kan göra vardagar tryggare. Exempelvis får du spärrtjänst dygnet runt. Vidare ingår även skydd vid ID-kapning samt nyckel- och bagagebrickor med mera.

Försäkring

Reseförsäkring

Swedbank Guld Mastercard kommer med en kompletterande reseförsäkring. För att du ska få försäkringen måste du emellertid betala minst 50% av din resa med ditt Swedbank Guld. Försäkringsgivaren för den här reseförsäkringen är ERV. I reseförsäkringen ingår ett flertal olika förmåner som du kan ta del av. Exempelvis får du ett avbeställningsskydd. Dessutom ingår ersättning för försenat bagage och missat anslutningsflyg, bara för att nämna några förmåner.

Köpförsäkring

Ditt Swedbank Guld Kreditkort ger dig även flera olika köpförsäkringar. De är till för att skydda dig vid exempelvis stöld, olycka eller oförutsebara händelser. Du får exempelvis förlängd garanti på vitvaror och viss hemelektronik. Det ingår även ett prisskydd. Prisskyddet ger dig ersättning om du skulle hitta samma vara billigare i en annan affär i Sverige. Swedbank ger dig då mellanskillnaden. Det ingår även en allriskförsäkring och ett evenemangs-skydd.

Nackdelar

Nackdelarna med Swedbank Guld finner du främst i de avgifter som tillkommer om du tar med dig kortet utomlands. På alla köp i utlandet tillkommer en kostnad motsvarande 1,65% av beloppet som du spenderat. Även kontantuttag utomlands kommer till en kostnad. Den kostnaden är 3% av uttagsbeloppet. Undvik därför att använda ditt Mastercard Guld utomlands om det går.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Swedbank Guld ett relativt omfattande kreditkort. Det innefattar såväl bonusar som försäkringar och kommer till en relativt låg kostnad på 495 kr om året. Då detta inte är någon premium-kort saknar det helt premium-förmåner. Du kan således inte förvänta dig fördelar i form av lounge access eller concierge service. Men med tanke på kortets låga årskostnad innefattar det mer än det du kan tänkas förvänta dig av det.

Användarrecensioner

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Swedbank Guld?