Egenskaper

Passar dig som...

Nordea Gold är ett kreditkort utgivet av banken Nordea. Det här kreditkortet fokuserar framförallt på bra försäkringar.

Varför vi tycker om kortet

 • Försäkringar
 • Koppla till betalningsappar
 • Stopservice
 • Gratis extrakort

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Ingen bonus
 • Valutapåslag
 • Uttagsavgift

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 470 kr
Åldersgräns 18
Ränta 9,05 %
Effektiv ränta 12,65 %
Räntefria dagar 55 dagar
Maxkredit 100 000 kr
Minsta belopp att betala 5,00 % (min 150 kr)
Aviavgift 19 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 1,55 %
Uttagsavgift 2,00 % (min 40 kr)

Räkna på Nordea Gold

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år

Resultat

 • Ränta 9,05 %
 • Total kostnad 1 885 kr
 • Total återbetalning 21 885 kr
 • Månadsbetalning 912 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

Recension av Nordea Gold

Nordea Gold är ett kreditkort som ges ut av banken Nordea. För dig som är Premiumkund eller Förmånskund hos Nordea är kreditkortet helt gratis. Annars kommer det till en årskostnad på 470 kr. Det här kreditkort erbjuder delbetalning till en relativt låg kreditränta på 9,07%. Kortet rekommenderas främst till personer som framförallt vill ha ett säkert kort med bra försäkringar.

Kredit

Nordea Gold har en maxkredit på 100 000 kr. Varje ansökan behandlas individuellt och det är därmed inte säkert att alla beviljas maximal kreditnivå. För dig som handlar på kredit skickas det varje månad ut en faktura. Väljer du e-faktura tillkommer ingen extra kostnad för detta. Skulle du emellertid istället vilja ha pappersfaktura måste du även betala en aviavgift på 19 kr per faktura som skickas.

Delbetala med Nordea Gold

När du får din faktura kan du välja att betala hela summan direkt. Om du gör det tillkommer inte någon räntekostnad. Väljer du istället att delbetala kommer du ovanpå totalsumman även bli tvungen att betala ränta. Du kan inte välja att avstå helt från en betalning. Vid varje faktura måste minst 1/20 av beloppet betalas.

Bonusfördelar och andra förmåner

Som vi tidigare nämnt passar sig inte Nordea Gold för den som söker ett bonuskort. Det här kreditkortet kommer varken men bonuspoäng eller något cashbacksystem. Det finns emellertid vissa andra förmåner som ändå bör uppmärksammas.

Stopservice

Det här kortet är framförallt ett kreditkort för dig som vill ha ökad säkerhet i vardagen. Därför finns Stopservice som ett tilläggsval. För dig som har ett Nordea Gold kreditkort kostar det här tillägget vara 295 kr. Det ordinarie priset ligger på 369 kr så det är avsevärt mycket billigare.  Stopservice erbjuder dig bland annat spärrtjänst på alla dina värdehandlingar genom endast ett samtal. Dessutom ingår ID-skydd och nyckelservice.

Gratis Extrakort

Du får även ett gratis extrakort om du så önskar. Ditt extrakort är kopplat till samma kreditkonto som det ordinarie kreditkortet och räknas mer eller mindre som ett och samma. För att enklare få en överblick över köpen kommer emellertid fakturan att vara uppdelad mellan de olika kreditkorten.

Emergency Cash

Om du skulle bli av med dina kredit- och bankkort när du är utomlands finns viss möjlighet till att få hjälp. I vissa fall kan Nordea hjälpa dig med kontanter så att du klarar dig hem. Kom dock ihåg att du alltid måste spärra dina kort så snart du märkt att de är borta.

Förmånliga erbjudanden

Som innehavare av ett Nordea Gold kreditkort finns det flera erbjudanden som du kan ta del av. Det kan vara allt ifrån resor, hotell och nöjen. Du hittar även en hel del rabatter på shopping. För att läsa mer om alla olika erbjudanden som finns att hämta ska du besöka hemsidan eller appen.

Försäkringar

Den stora styrkan med Nordea Gold ligger i försäkringarna. Det ingår flera olika försäkringar när du handlar med det här kreditkortet. Exempelvis får du en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. Den ersätter dig även för försenat bagage och försenat allmänt färdmedel. Vidare ingår en femårig Allriskförsäkring utan självrisk. Den täcker dig för köp av hemelektronik samt vitvaror såsom exempelvis kyl och frys. Det finns även en leveransförsäkring för den som handlar mycket på internet. Med din leveransförsäkring får du ersättning om en vara som du köpt skulle vara skadad när du får den.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Nordea Gold framförallt kortet för dig som vill ha ökad säkerhet. Att betala med det här kreditkortet lönar sig oftast i form av försäkringar. Oavsett om det är allriskförsäkring, leveransförsäkring eller reseförsäkring det gäller. Det är inte något vasst bonuskort, men kommer med vissa förmåner. Vi rekommenderar det framförallt till personer som redan är kund hos Nordea.

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Nordea Gold?