Egenskaper

Passar dig som...

Nordea Black är det mest exklusiva kreditkortet från storbanken Nordea. För att få ta del av detta kreditkort måste du bli inbjuden. Vidare kan kortet bara beviljas till personer inom Private Wealth Management-erbjudandet. För de utvalda är kortet helt gratis. Med Nordea Black följer rabatter, erbjudanden och omfattande försäkringar. 

Varför vi tycker om kortet

 • Bra försäkringar
 • Lounge access
 • Exklusivt kort

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Valutapåslag

Krav

 • Åldersgräns på 20 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 20
Ränta 9,05 %
Effektiv ränta 9,43 %
Rätefria dagar 0 dagar.
Maxkredit 250 000 kr
Minsta belopp att betala 5,00 % (min 150 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 1,55 %
Uttagsavgift 2,00 % (min 40 kr)

Recension av Nordea Black

Nordea Black är inte ett kreditkort du enkelt skaffar dig. För att få tillgång till detta exklusiva premium-kort måste du få en inbjudan. Kortet kan endast beviljas till Nordea-kunder som är del av Private Wealth Management. För de utvalda finns dock mycket att hämta här. Exempelvis får alla Nordea Black-kunder en personlig maxkredit. Dessutom ingår obegränsad tillgång till flygplats-lounger, concierge service och omfattande försäkringar. Detta är helt enkelt kreditkortet som har allt, men det är inte kreditkortet för alla.

Kredit

Som vi tidigare nämnt får alla innehavare av ett Nordea Black kreditkort en egen maxgräns för sin kredit. Det som däremot är samma för alla kunder är räntorna och återbetalningskraven. Vi kommer därför fokusera på detta.

På samma sätt som med Nordea Platinum får du med Nordea Black en faktura skickad till dig en gång i månaden. Detta sker vanligtvis runt den 5:e. Fakturan ska sedan vara betald till den siste varje månad för att undvika ränte-kostnad. Räntan är för närvarande 9,05%. Om du betalar innan månaden är slut slipper du emellertid helt att betala ränta på din kredit. Ett alternativ för betalning är även att sätta upp autogiro. Då dras den fakturerade summan automatiskt den 28:de varje månad.

Bonus och Förmåner

Rabatt på drivmedel

Med Nordea Black får du en exklusiv drivmedelsrabatt hos bensinjätten Preem. Om du tankar med ditt kreditkort får du hela 24 öre rabatt per liter som du tankar. Erbjudandet gäller dessutom inte bara på bemannande stationer utan även på obemannade stationer. Din rabatt kommer att presenteras på nästkommande faktura.

Erbjudanden på shopping

Som innehavare av ett Nordea Black kreditkort finns det alltid olika erbjudanden att hämta som gör din shopping billigare. Dessa erbjudanden varierar hela tiden. Men ett exempel på vad det skulle kunna innebär är 15% rabatt på Interflora. Eller 20% rabatt på upplevelser via Greatdays.

Premium-förmåner

Nordea Black erbjuder sina kunder såväl lounge access som concierge service. Detta är två mycket exklusiva erbjudanden som gör både vardagen och resan bekvämare och enklare.

Lounge Access

Du får tillgång till över 1000 olika lounger på flygplatser runt om i hela världen. Och bäst av allt är; du har obegränsat gratis inträde. Vi vet alla hur långtråkigt det kan vara att vänta på nästa flyg. Speciellt för den som reser mycket och gillar när det är bekvämt. Då är dessa lounger perfekta. Vad du hittar i en flygplats-lounge varierar från lounge till lounge. Vanligtvis kan du dock exempelvis få gratis mat och dryck, gratis Wifi och gratis tidningar att läsa. Med andra ord; mer eller mindre allt du kan tänkas vilja ha innan det är dags för dig att flyga vidare.

Concierge Service

Concierge Service gör resan, men även vardagen, betydligt enklare. Concierge Service kan hjälpa dig med det mesta. Allt ifrån att boka ett evenemang, beställa bord på en restaurang eller andra ärenden. Du kan även få hjälp med att skicka blommor och presenter, eller annat som du helt enkelt inte hinner med.

Försäkring

Med Nordea Black ingår flera olika försäkringar. Däribland en reseförsäkring, en allriskförsäkring och en leveransförsäkring. Vad gäller reseförsäkringen är den giltig i 90 dagar från det att du begett dig ut på din resa. Reseförsäkringen innefattar såväl dig som din familj. Som familj räknas hemmavarande barn under 23 år, och dessutom make/maka/sambo. I försäkringen ingår bland annat ett avbeställningsskydd, ett självriskskydd och ersättning för flera olika saker. Däribland försenat bagage och missat anslutningsflyg med mera.

Nackdelar

Eftersom Nordea Black är ett mycket exklusivt kreditkort kan vi inte med säkerhet säga allt det som är inkluderat. Det är givetvis möjligt att kortet kommer med förmåner som bara kortinnehavare känner till. Med det sagt finns det ingen information om huruvida kortet skulle innefatta något bonusprogram. Förutsatt att kortet inte gör det måste detta onekligen anses vara en stor nackdel för ett så pass exklusivt kreditkort. Andra nackdelar är det faktum att kortet även kommer med flera kostnader när du använder det utomlands. Däribland ett valutapåslag på 1,55%.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Nordea Black ett av de finare kreditkorten som ges ut i Sverige. Kortet har en alldeles extra exklusiv känsla eftersom det inte beviljas till vem som helst. Kortet har många bra förmåner och många av dem leder till såväl en lyxigare vardag som semester.

Användarrecensioner

5,0 i snittbetyg
 • Mohammad Dahash

  Bra kort med låg ränta

  2021-10-15

Vad tycker du om Nordea Black?