Egenskaper

Passar dig som...

Eftersom den bonus som ingår med NK Nyckeln Mastercard ger dig olika förmåner som enbart gäller i gallerian passar kortet dig som är en flitig kund på NK. Poängsystemet som ingår med kortet kommer garanterat ge dig som kund hos NK mer för pengarna. Kortet har dock även en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd, vilket gör NK Nyckeln Mastercard till ett användbart kort även för dig som gillar att resa. 

Varför vi tycker om kortet

 • Bra bonus för dig som gillar att handla på NK 
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Hög högsta kredit 
 • 60 dagars räntefri kredit
 • Enkel översikt kring utgifter och saldo på NK:s hemsida
 • Förmånlig parkering (enbart i Stockholm)

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Årsavgift på 295 kronor
 • Valutapåslag och uttagsavgift i utlandet (är vanligt på kreditkort) 
 • Inga banktjänster

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 295 kr
Åldersgräns 18
Ränta 16,08 %
Effektiv ränta 19,24 %
Rätefria dagar 60 dagar.
Maxkredit 100 000 kr
Minsta belopp att betala 3,00 % (min 150 kr)
Valutapåslag 2,00 %
Uttagsavgift 3,00 % (min 40 kr)

Recension av NK Nyckel Mastercard 

NK Nyckel Mastercard är ett nischat kreditkort eftersom det är särskilt anpassat för NK:s kunder. Kortet passar framförallt dig som handlar mycket på gallerian NK (Nordiska kompaniet). NK Nyckeln Mastercard är en del av det lojalitetsprogram som startade 1902 och gynnar huvudsakligen trogna NK kunder. Den största och främsta fördelen med NK Nyckel Mastercard-kortet är att innehavaren har möjlighet att samla poäng som sedan kan användas vid köp i gallerian. Dina poäng som du har lyckats samla ihop under ett år kan exempelvis användas för att ta del av olika exklusiva och förmånliga erbjudanden. Samtidigt kan du som innehavare till ett NK Nyckeln Mastercard få förmånliga priser på de produkter som säljs i gallerian. Dessutom får du förtur  till kundevenemang samt de eftertraktade säsongsreorna. 

Förmånlig bonus

Den största och kanske främsta fördelen med NK Nyckeln Mastercard är att det ingår en bonus i form av ett poängsystem. Allt du behöver göra för att samla poäng är att använda ditt NK Nyckeln Mastercard när du handlar. Poängsystemet är uppbyggt på ett sätt som ger dig poäng oavsett vart du handlar, men alla köp på NK ger extra mycket poäng. Notera att dina poäng enbart kan användas i någon av NK:s butiker. Dessutom bjuder NK Nyckeln Mastercard på hela 15 000 välkomstpoäng till dig som skaffar kortet, vilket motsvarar ungefär 300 kronor. Nedan kan du se hur många poäng du får per krona när du betalar med NK Nyckeln Mastercard.

- Alla köp på NK 1 poäng/kr

- Köp på din Favoritavdelning 0,5 poäng/kr

- Betalning på och utanför NK 0,5 poäng/kr

*Observera att reglerna för favoritavdelningar kan variera mellan Stockholm och Göteborg. För att vara säker på vad som gäller för just dig kan det vara klokt att läsa kortets samtliga villkor och regler. 

Försäkringar och skydd 

Med NK Nyckeln Mastercard ingår en kompletterande reseförsäkring, avbeställningsskydd och självriskskydd. Trots att det är vanligt förekommande med en reseförsäkring via hemförsäkringen är det inte säkert att den täcker alla nödvändigheter. Därför kan det vara tryggt att ha den kompletterande reseförsäkringen som ingår med NK Nyckeln Mastercard vid resor. Försäkringen och avbeställningsskyddet gäller för dig som innehavare till kortet, din make/maka/partner samt barn under 23 år som bor hemma och barnbarn som reser med sina mor- eller farföräldrar. Försäkringarna ges ut av försäkringsbolaget Moderna, vilket innebär att deras villkor gäller. För att försäkringen ska gälla behöver du betala minst 75 procent av kostnaden med ditt NK Nyckeln Mastercard. Detta ingår i NK Nyckeln Mastercards reseförsäkring: Avbeställningsskydd, olycksfallsförsäkring, ankomstförsening, försening av bagage, självriskeliminering för hem och personbil och hole in one. 

Finns med kortet

 • Avbeställningsskydd
 • OlycksfallsförsäkringAnkomstförsening
 • Förseningar av bagage
 • Självriskeliminering för hem och personbil
 • Hole in one

Kredit

Med NK Nyckeln Mastercard har du tillgång till en relativt hög högsta kredit på ett belopp mellan 5 000 och 100 000 kronor. Kortet ger dig 60 dagars räntefri kredit på alla dina köp. Precis som med många andra kreditkort har du möjligheten att betala din faktura direkt eller genom delbetalning. Tänk på att det tillkommer ränta om du väljer att delbetala fakturan och att det lägsta beloppet du måste betala varje månad är tre procent av den totala skulden. Räntan på NK Nyckeln Mastercard är 16,08 procent. Ett tips är att välja E-faktura för att slippa en månadskostnad på 25 kronor vid pappersfaktura. Vid förseningar och övertrassering tillkommer avgifter på 60 respektive 95 kronor. 

NK Nyckeln Mastercard utomlands

Eftersom NK Nyckeln Mastercard är kopplat till just Mastercard fungerar det bra att använda för betalningar och uttag utomlands. Tänk dock på att det tillkommer en valutaväxlingsavgift på 2% vid köp utomlands – och att det tillkommer en uttagsavgift på 3% eller minst 40 kronor. 

Förmånlig parkering
Utöver de ovan nämnda fördelarna med kortet får du som innehavare till ett NK Nyckeln Mastercard även möjligheten att parkera till ett förmånligt pris i anslutning till gallerian. Det förmånliga priset gäller på vardagar mellan 17 – 19, 11 – 17 på söndagar och 17 – 19 på lördagar. Det rabatterade priset för parkering är 50 procent. Notera att den förmånliga parkeringen enbart gäller i Stockholm. Värt att poängtera är att det vanligtvis är mycket dyrt att parkera centralt i stan – och att du med NK Nyckeln Mastercard kan spara pengar genom att använda denna förmånliga parkering.

Användarrecensioner

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om NK Nyckel Mastercard?