Egenskaper

Passar dig som...

Med ett Plus kreditkort från IcaBanken får man bonus vid handling på ICA. När man har fullt engagemang med ICA banken får man dubbel bonus. De ingår en trygghetsförsäkring som omfattar hemelektronik och hushållsmaskiner. 

De ingår också reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Varför vi tycker om kortet

 • Bonus
 • Rabatter
 • Försäkringar

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Valutapåslag

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 324 kr
Åldersgräns 18
Ränta 14,70 %
Effektiv ränta 15,73 %
Räntefria dagar 60 dagar
Maxkredit 100 000 kr
Minsta belopp att betala 5,00 % (min 100 kr)
Aviavgift 30 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 1,25 %
Uttagsavgift 0 %

Räkna på ICA Kreditkort Plus

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år

Resultat

 • Ränta 14,70 %
 • Total kostnad 3 063 kr
 • Total återbetalning 23 063 kr
 • Månadsbetalning 961 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

Recension kreditkort Plus

Det finns nog inte många som inte känner till matvarukedjan ICA men det är inte alla som känner till att de numera även har en egen bank. I och med att ICA numera har en egen bank så erbjuder de även kreditkort av olika slag där användaren får en möjlighet att få en kredit på upp till 100 000 kr.

Användaren av ett kreditkort från ICA banken får även poäng som senare kan användas i alla ICA butiker som finns och poängen får man för alla köp. På många sätt är ett kreditkort från ICA banken ett av de bästa valen som en kund hos ICA kan göra då det är ett sätt att även få billigare mat då poängen går att använda för detta. Men även för människor som inte vanligtvis handlar hos ICA så är kreditkortet från ICA banken fortfarande väldigt bra då det helt enkelt är ett kreditkort som är väldigt bra med låga avgifter och även en del försäkringar som medföljer när man köper saker och ting med sitt kreditkort från ICA banken. Det

Rent generellt så är ICA bankens kreditkort ett väldigt bra matkort som förser sina användare med en hel del förmåner som gör det möjligt att få ett enklare och bättre liv.

Fördelar med ett kreditkort från ICA Banken

Det finns en del fördelar som man får om man använder sig av ett kreditkort från ICA banken och främst är det att man får en reseförsäkring och en allriskförsäkring vid köp av hemelektronik och vitvaror. Något som få andra kreditkort erbjuder sina användare.

Bonuspoängen samlas genom köp:

 • 1 poäng per krona i ICA butiker
 • Om användaren av kreditkort även har försäkringar, lånar eller sparar hos ICA banken så får man dubbla bonuspoäng.

Utöver bonuspoängen så medföljer det en reseförsäkring som även inkluderar avbeställningsskydd för alla resor som köps med ICA bankens kreditkort. Något som ger en extra trygghet för användaren som köper sin resa med hjälp av sitt kreditkort. Men det medföljer även en allrisk eller trygghetsförsäkring för köp av hemelektronik eller vitvaror för de varor man köper med hjälp av sitt kreditkort från ICA banken vilket underlättar då man slipper köpa till en sådan men det är viktigt att man läser vilka produkter som den här försäkringen omfattar och vid skrivande stund så gäller det inte för mobiltelefoner eller datorer. Men för övriga produkter så ska den här försäkringen gälla.

Kredit

Kreditkort från ICA banken har även en räntefri period på 60 dagar på alla köp och en väldigt låg ränta på detta om man inte betalar tillbaka pengarna inom den räntefria perioden.

Ansökningen sker enkelt antingen via ICA bankens hemsida och de erbjuder en kreditgräns på mellan 20 000 kr och 100 000 kr. Beroende på vilken inkomst som personen som ansöker har så kan det skilja sig mellan vilken gräns man får beviljad. En kreditupplysning hos Upplysningscentralen görs alltid vid varje ansökan och hela processen är automatisk så att man snabbt får ett besked om man blir beviljad eller inte. Men om man inte skulle bli beviljad så kan man antingen ansöka om en lägre kreditgräns eller kontakta ICA banken för att se om det finns några problem med ansökan eller om man inte uppfyller de krav de ställer för att man ska få ett kreditkort beviljat. Det kan ibland stå om man blivit beviljad för en lägre kreditgräns än den man har sökt. Om man vill ha flera kort som är kopplade till samma kredit så går det bra och man får då en rabatt på de kort man vill ha extra och det gör det väldigt enkelt att använda ICA bankens kreditkort för hela familjen.

Krav för att få ett kreditkort hos ICA banken

ICA banken ställer följande generella krav för att de ska bevilja ett kreditkort:

 • Minst 18 år gammal
 • Inga betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
 • Får inte vara arbetslös eller student Det kan finnas mer specifika krav beroende på vilken kreditgräns man ansökt om och det är enbart de generella kraven vi kan specificera. ICA banken kan ha andra kriterier för att bevilja ett kreditkort men om man uppfyller de generella kraven och inte har något konstigt i sin kreditupplysning så finns det inga skäl till att ansökan inte ska bli beviljad.

Nackdelar med kreditkort från ICA banken

Den största nackdelen med ICA bankens kreditkort är att bonusen enbart kan användas i ICA butiker och att kreditkortet har ett växlingspåslag på 1,25% när man tar ut eller köper i en annan valuta än SEK. Det är fortfarande ett väldigt lågt växlingspåslag gentemot andra kreditkort. Två andra nackdelar är att ICA bankens kreditkort har en relativt hög årsavgift och att man inte än så länge har möjligheten att få en e-faktura. Vilket gör att det kostar att få en faktura och det leder till att det kostar att använda sitt kreditkort från ICA banken även när man använder sin räntefria period.

Sammanfattning av Kreditkort från ICA banken

Kreditkort från ICA banken är bra och relativt billiga även om de har en högre årsavgift än en del andra kreditkort så är det fortfarande generellt sett billigare att använda sig av ICA banken än andra kreditkortsutgivare. ICA bankens kreditkort har en hög kreditgräns på hela 100 000 kr och en väldigt låg ränta tillsammans med en räntefri period om 60 dagar vilket gör att ICA banken är ett bra alternativ när det gäller kreditkort. Det är inte så vanligt med en räntefri period om 60 dagar och är verkligen ett plus om man jämför med andra kreditkort. Det finns inga kostnader om man tar ut pengar i bankomater i Sverige eller utomlands men ett växlingspåslag på 1,25 % tillkommer om man tar ut pengar i en annan valuta än SEK. ICA bankens kreditkort har även den stora fördelen att de inkluderar både en reseförsäkring och en allriskförsäkring för vissa köp av hemelektronik och vitvaror. Något som kan vara värd den lite högre årsavgiften om man använder sig av de här två försäkringarna.

Vad är valutapåslaget på Ica kreditkort?
Måste man både ha Ica bonuskort och Ica kreditkort?
Kan man ha ett extrakort?

Vad tycker våra användare om kortet?

5,0 i snittbetyg
 • Oscar

  2018-12-10

  Jag älskar bara allt ICA!

Vad tycker du om ICA Kreditkort Plus?