Egenskaper

Passar dig som...

American Express Green Card är ett prisvärt Amex kort. Kortet har dem viktigaste försäkringarna, bonus och de klassiska Amex förmånerna. Framförallt är det ett kort för dig som prioriterar bonusar och kan tänkas vilja växla in dessa till SAS-poäng för att sedan kunna resa billigare.

Varför vi tycker om kortet

 • Bonus
 • Kreditgräns på 1 500 000 kr
 • Reseförsäkring

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Valutapåslag

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Minsta årsinkomst på 120 000 kr
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Amex
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 18
Ränta 15,99 %
Effektiv ränta 18,10 %
Rätefria dagar 55 dagar.
Maxkredit 75 000 kr
Minsta belopp att betala 3,00 % (min 200 kr)
Valutapåslag 2,00 %
Uttagsavgift 4,00 % (min 25 kr)

American Express Green Card recension

Green Card från Amex är ett bra kreditkort för dig som främst bryr dig om bonuspoäng. Med Amex Green får man poäng på alla köp som görs oavsett var och vad man handlar. Häng med i recensionen nedan och se om detta är ett kort som passar just dig och dina förutsättningar.

Bonus

Med gröna kortet får man alltid bonuspoäng på alla köp man gör som sedan går att använda till betalning av fakturan eller e-handel. Antalet poäng som ges varierar beroende på var man handlar. I utländsk valuta får man 3 poäng per krona, 2 poäng hos utvalda samarbetspartners och övriga inköp ger 1 poäng.

Även om kortet ger som mest poäng vid köp i utländsk valuta har kortet tyvärr ett valutapåslag på 2%. Detta leder till att man i slutändan ändå inte får ut speciellt mycket av att handla i utländsk valuta tyvärr.

Poängen går även växla till SAS-poäng. Om du växlar dem till SAS-poäng så ligger den nuvarande bonusnivån på 1,7% av inköpssumman.

Partners

Man kan växla över sina Membership Awards poäng till flera partners. Det är flest hotel och flygbolags bonusprogram. Om man växlar över sina poäng till SAS får man 10 poäng per hundralapp.

Reseförsäkringar

Det ingår fem reseförsäkringar med Green card. Ser du någon reseförsäkring som du inte sett hos andra kort?

 • Resgodsförsening – Upp till 4000 kr i ersättning
 • Flygkapning – Upp till 50 000 kr
 • Uppgradering av biljett vid försening på mer än 4 timmar
 • Läkevårdskostnader – Upp till 100 000 kr
 • Olycksfall – Kapitalbelopp upp till 1 000 000 kr
 • Försenat bagage – Anländer ditt bagage mer än 4 timmar försent får du upp till 1 000 kr att handla för

Det är första gången vi på kreditkort.com ser en försäkring som täcker flygkapning. Den täcker kostnaden för en anhörig att ta sig till berörd flygplats och uppehälle. Första dygnet utbetalas 15 000 kr och sedan 7000 kr för varje påbörjat dygn i maximalt 5 dygn.

Förtur

Som Green Card hållare från American Express får man stora förmåner då man gillar att gå på konserter. Via American Express invites erbjuds man att köpa biljetter före alla andra till populära konserter och evenemang. De finns också reserverade biljetter vid ordinarie biljettsläpp som bara kan köpas med ett Amex. Bland annat har Green Card hållare fått förtur till världsartister så som Beyoncé, Guns N’ Roses och Bryan Adams.

På Globen har man byggt en helt egen Fast Track entré som alla med ett American Express kan gå igenom. Givetvis är hela sällskapet välkomna att ta denna väg. På en del av evenemang och konserter har man också byggt upp tillfälliga Fast Track entréer för American Express kunder.

Nackdelar

Den huvudsakliga nackdelen är valutapåslaget. Vid debitering i annan valuta än svenska kronor, inklusive kontantuttag, tillkommer en valutaväxlingsavgift om 2% av beloppet.

Användarrecensioner

4,0 i snittbetyg
 • Robin

  Har ägt SAS Amex Classic i drygt 4 år men har bytt till Green Card sedan 3 månader tillbaka. Har alltid varit nöjd med Amex, inte bara för kortet, utan även för deras mycket hjälpsamma kundtjänst. Med tanke på att detta kort nu inte kostar något i årsavgift så tycker jag att det är en no brainer att äga ett. Du samlar bonus på alla köp precis på samma sätt som de dyrare korten och har även förtur till vissa konsertevenemang samt en kompletterande reseförsäkring om man betalar resan med kortet. Enda man hade önskat är ett lite mer värde på poängen om de ska växlas in mot ex flygpoäng, men samtidigt så finns det inget utgångsdatum på Amex Membership Awards till skillnad mot exempelvis SAS Eurobonus.

  2020-08-13

Vad tycker du om American Express Green Card?