I tolv år har svenska nationalarenan hetat Friends Arena men den 12:e juli i år går namnet i graven. Detta efter att Strawberry köpt namnrättigheten till arenan, vilket blev offentligt 14:e januari. I ett pressmedellande säger storägaren av Strawberry, den norska miljardären Petter Stordalen, att han ser en framtid där arenan bjuder på det allra bästa upplevelserna.  

Det nya namnet, Strawberry Arena, symboliserar upplevelser och mångfald. Detta blir en arena med plats för energi, mod och begeistring. Här ska de allra bästa konserterna vara, här ska fotbollsfans jubla och gråta och här ska det finnas plats för alla. 

Skapar förmåner för medlemmar

Strawberrys facebookprofil finns nyheten om ägarbytet tillsammans med information om att det ”väntar några extra förmåner för våra härliga medlemmar”. Exakt vilka förmåner som kommer att erbjudas är inte ännu offentligt men i inlägget nämns ”VIP-ingångar, specialanpassade medlemsevent och Strawberry Lounger”. 

Någon information om att det skulle tillkomma nya förmåner till Strawberry Mastercard nämns inte. Ett kreditkort som lanserades så sent som för 9 månaders sedan och som är kopplat till medlemskapet hos Strawberry. Utifrån vilka förmåner som ofta erbjuds via just kreditkort skulle det exempelvis kunna innebära att kreditkortet får följande förmåner:

  • Lounger

En förmån som kan ingå i premiumkreditkort är tillgång till lounger på arenor. Ett exempel är Amex Platinum som ger tillgång till Amex lounge på Tele2 Arena.

  • VIP-ingångar

Även tillgång till VIP-ingångar (Fast Track) finns som förmån på kreditkort. Kan det bli en förmån som nås med Strawberry Card framöver?

  • Fler bonuspoäng

Idag ger Strawberry Mastercard flest bonuspoäng när inköp sker hos hotellkedjan Strawberry. Kommer bonusprogrammet att utökas så att även fler poäng tjänas vid bokningar av biljetter på Strawberry Arena?

Än så länge finns ingen information om ändrade förmåner på Strawberry Mastercard. Vid eventuella uppdateringar kommer vi publicera nyheter samt uppdatera recensionen om kortet

Mathilda är en kunnig och passionerad innehållsansvarig som har varit en del av Kreditkort.com sedan 2021. Hennes stora intresse och kunskap om kreditkort har gjort henne till en ovärderlig medlem av vårt team. Mathilda är inte bara en expert på att spara pengar med hjälp av kreditkort, hon är också en ivrig användare själv.

Publicerad Jan 16, 2024