N26 Smart - Kontot för smart sparande

N26 står bakom flera omtyckta bankkonton med tillhörande debitkort så som N26 You och N26 Metal. De gjorde sitt intåg på den svenska marknaden så nyligen som 2018 men har snabbt tagit sin plats på den konkurrenstunga marknaden. N26 är en helt digital bank och sköter alla sina produkter och tjänster online. N26 Smart är alltså deras senaste tillskott och ligger snäppet över N26 Standard sett till kontoplanens förmåner och pris.

Kontot är framför allt för de personer som vill få tillgång till N26-appen och dess funktioner för att underlätta ekonomin i vardagen. N26 Smart i sig kommer inte med en mängder förmåner som man exempelvis hittar på deras mest exklusiva kontoplan, N26 Metal. Men, med det sagt så finns det fortfarande förmåner med det nya bankkontot utöver lättare hantering av ekonomin och ett snyggt kort.

N26 Smart-kortet Till ansökan Ansök säkert hos N26

N26 Smart

Läs mer
  • Maxkredit Debetkort
  • Årskostnad 550 kr
  • Kreditränta 0,00 %

Exklusiva erbjudanden och fria kontantuttag

Blir man beviljad ett N26 Smart så kan man förvänta sig rabatter, erbjudanden och fria kontantuttag. N26 samarbetar idag med ett stort antal partners som gör att de kan erbjuda rabatter direkt i appen. Rabatterna roteras regelbundet och så småningom bör det dyka upp något som intresserar alla, oavsett vad.

Fria bankomatuttag är också en förmån man får ta del av med den nya kontoplanen. Fem fria uttag varje månad är det som gäller, görs dessa dock i annan valuta så kommer det tillkomma en avgift på 1,7% av det uttagna beloppet.

Få full koll på ekonomin

Det som gjort att N26 blivit så pass omtyckt är deras app och dess funktionaliteter. Deras app håller världsklass och det är i denna som allt från banköverföringar till valutaväxling sköts. Det samlas också in statistik över i princip allt man kan tänka sig så som utgifter och vilka dessa är, inkomster och mer.

Med hjälp av statistiken kan man sedan se exakt var pengarna går varje månad och vilka utgifter som är helt onödiga och som man kanske egentligen borde dra ned på. Det är också möjligt att sätta upp dedikerade underkonton för exempelvis sparande, matshopping, julklappar och mycket mer. Det blir helt enkelt enklare att hålla en hälsosam ekonomi och se till att pengarna går till rätt saker varje månad.

Kortet accepteras världen över

Precis som N26:s tidigare debitkort så är även N26 Smart ett Mastercard-kort. Kortet accepteras således världen över och kan även användas för kontaktlösa betalningar. Det delar utseende med syskonkortet N26 You vilket innebär att man själv får välja en av fem färger som man vill ha på sitt kort.

Inga försäkringar alls

Likt N26:s gratis kort, N26 Mastercard, så har inte heller nya N26 Smart några försäkringar. Det går inte heller teckna några genom N26 till ett rabatterat pris eller liknande. Kortet bör alltså inte användas för att betala resan, kombinera då hellre det nya kortet från N26 med ett bra resekort likt Bank Norwegian. Att N26 inte ser till att försäkringar ingår gör definitivt kortet mindre attraktivt men de har inte heller stämplat det som ett kort att resa med.

Simon Klaesson på Kreditkort.com Simon Klaesson

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.