Egenskaper

Passar dig som...

Rockerkortet är ett gratis betalkort som passar dig som gillar att resa. Med debetkortet från Rocker slipper du valutapåslag och du har tillgång till fria kontantuttag, upp till 3000 kr i månaden. Även en kompletterande reseförsäkring ingår i kortet!

Varför vi tycker om kortet

 • Fri årsavgift
 • Inget valutapåslag
 • Reseförsäkring för hela familjen
 • Få upp till 10% cashback

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Ingen bonus

Krav

 • 18 år
 • Bosatt i Sverige
 • Har svenskt personnummer och Mobilt Bank ID

Fakta

Korttyp: Debetkort
Betalnätverk: Visa
Årsavgift: 0 kr
Åldersgräns: 18
Ränta: 0,00 %
Maxkredit: 0 kr
Minsta belopp att betala:
Rätefria dagar:
Valutapåslag: 0,00 %

Rockerkortet

Rockerkortet är ett gratis kort utan årsavgift och utan valutapåslag. Med kortet ges dessutom gratis kontantuttag upp till 3000 kr i månaden. Utöver detta ligger kortets styrka i dess smarta, digitala lösningar. Med Rocker-kortet får du tillgång till en app där du kan ha full koll på din ekonomi. Du flyttar lätt över pengar till ditt Rocker-kort via Swish, och varje gång du använder kortet får du en push notifikation i din telefon. Kortet är alltså ett smart, digitalt kort som passar dig som reser mycket och vill ha banken med dig i fickan.

Ansökan

Om du är intresserad av att skaffa Rocker-kortet har du två alternativ. Antingen så kan du gå till Rockers hemsida och skriva in ditt telefon nummer. Eller så kan du ladda ner appen direkt till din telefon. När du har appen i telefonen loggar du in med ditt bankID. Sedan klickar du dig vidare till där du beställer ditt kort. När din ansökan är klar skickas kortet hem till dig. Kortet måste du aktivera vilket du gör med hjälp av en PIN-kod som också skickas hem. Aktiveringen sker direkt i appen.

Krav och kostnader

För att kunna göra en ansökan måste du vara minst 18 år gammal. Dessutom måste du vara svensk medborgare och ha tillgång till Mobilt BankID. Det är helt gratis att ansöka om Rockerkortet. Det är till och med gratis att ha kortet, alltså ingen årsavgift alls.

Rocker-kortet utomlands

Inget valutapåslag

Om du tycker om att resa är kortet från Rocker ett bra alternativ för dig. Med Rocker-kortet slipper du valutapåslag. Du kommer automatiskt att få Visas växlingskurs. Därefter tillkommer inga andra kostnader eller avgifter när du använder kortet utomlands. Det innebär även att du kan handla på utländska webbutiker på nätet och betala i en annan valuta, helt utan extra kostnad.

Ingen avgift för kontantuttag

Även kontantuttag är gratis, upp till 3000 kr i månaden. Det gäller såväl inom Sverige som när du är utomlands. Därefter tillkommer en kostnad på 1,25%. Det finns maxgränser för hur mycket pengar du kan ta ut med Rocker-kortet. I nuläget tillåts:

 • 10 000 kr per dag.
 • 50 000 kr per vecka.
 • 100 000 kr per månad.
 • 200 000 kr per år.

Reseförsäkring

Väljer du att betala din resa med Rocker-kortet ingår även en kompletterande reseförsäkring. Reseförsäkringen täcker bland annat din självrisk och försenat bagage när du åker utomlands. Dessutom täcker reseförsäkringen inte bara dig. I reseförsäkringen inkluderas även din familj, eller upp till tre vänner.

Cashback och rabatter

Med Rockerkortet kan du bjuda in vänner till att skaffa egna Rockerkort och därigenom erhålla cashback. I din Rocker app hittar du en länk som kan delas med vänner och familj. om din vän använder länken för att beställa ett Rockerkort, öppnar ett sparkonto med Rocker eller använder Rocker Connect så ges 0,5 % i cashback på kommande köp. Skulle ytterligare en vän använda din länk ges 1% i cashback. Månadsgränsen för cashback är 500 kr i månaden, alltså 6000 kr per år.

I Rocker appen kan du även ta del av rabatter hos flera av Rockers samarbetspartners. Rabatter inkluderar allt ifrån rabatt på kaffe till rabatt på biltvätt.

Rockerappen

Rockerappen gör det enkelt för dig att ha koll på och sköta om din ekonomi. Bland annat hittar du följande funktioner i appen:

 • Dela Kostnad - I appen kan du dela up betalningen av exempelvis en restaurangnota mellan dig och ditt sällskap. Appen tillåter dig att hålla koll på när betalningen har genomförts av dina vänner.
 • Spara kvitton - Du kan foto och spara kvitton direkt i appen. Kvittot kopplas samman med ett specifikt köp.
 • Sök igenom dina utgifter - Sök bland dina transaktioner i appens sökfunktion. Där kan u även få en tydlig ekonomisk överblick över samtliga transaktioner.
 • Spärra kort - Skulle du bli av med ditt kort kan du enkelt spärra det och sedan ta bort spärren om kortet skulle återfinnas. Du kan även spärra kortet för specifika köp som t.ex onlineköp.
 • Koll upp pinkod - I appen hittar du pinkoden till ditt kort.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Rocker-kortet ett enkelt och smidigt kort som tillåter dig att spara pengar genom avsaknaden av flera avgifter. Då kortet är kopplat till en app kan du utan problem utföra dina bankärenden och sköta din ekonomi direkt i mobilen. Det måste dock understrykas att kortet är ett gratis betalkort. Således kan det inte förväntas lika mycket förmåner som om man har ett kreditkort med en årsavgift.

Rockerkortet passar bäst att använda när du ska åka utomlands. Eftersom du slipper valutapåslag och dessutom har gratis kontantuttag kan du spara mycket pengar med kortet. Bjuder du in vänner har du även möjlighet att få cashback med kortet. Det är enkelt att föra över pengar till kortet via Swish samt använda kortet med både Apple Pay och Google Pay. Däremot finns det inte möjlighet att handla på kredit, förutsatt att du inte skaffat kontokredit separat.

Kortet passar således bäst för kortare resor i utlandet för att nyttja de fria uttagen samt gratis valutaväxling.

Användarrecensioner

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Rockerkortet?