Uppdaterad 18 januari, 2019

Vem kan ansöka om ett kreditkort?

av Hur man ansöker om kreditkort Att ansöka om kreditkort är snabbt och enkelt men vi guidar dig genom processen så att du har full koll.
De allra flesta människor har idag ett kreditkort liggandes i plånboken. De finns numera ett kreditkort för alla oavsett livsstil och ekonomi. De gäller att jämföra olika kreditkort för att hitta de kortet som passar just dig bäst. Här berättar vi om olika sorts “tema” kreditkort.

Kan vem som helst ha ett kreditkort?

Vem som helst kan ha ett kreditkort och bör också ha ett kreditkort. Ett kreditkort bär med sig många fördelar. De är så mycket mer än bara en kredit på ett kort. De finns massvis med förmåner på kreditkort. De olika korten är nischade och passar olika livsstilar.

Vi delar in kreditkorten i fyra olika kategorier. Någon eller några av kategorierna passar garanterat in på dig.

Matkort

Alla handlar vi mat. Varför inte skaffa ett ICA banken kreditkort för att samla bonus när du handlar mat på din lokala ICA handlare. De finns flera olika sorts matkort som ger bonus på olika mataffärer. Vi har en jämförelse av matkort här. De bästa med matkorten är att man handlar just mat varje vecka.

Resekort

Ett resekort passar de som ofta är ute i världen och reser. De bästa med resekorten är de olika kortförsäkringarna. De finns också resekreditkort där man samlar poäng till en ny resa.

De klassiska reseförsäkringarna:

  • Bagageförsening & förlorat bagage
  • Personförsening
  • Akut sjukvård på resmålet
  • Självriskreducering
  • Avbeställningskydd

Bensinkort

Ett bensinkort passar alla människor som regelbundet kör bil. Med ett bensinkort får man nästan alltid rabatt på bensinen eller dieseln för den delen. De brukar ligga på 10 till 50 öre rabatt per liter vilket är upptill 30 kr på bara en tank. På en del av bensinkorten samlar man också poäng som kan växlas in mot produkter och drivmedel. Jämför bensinkort här.

Premiumkort

Premiumkort är för dig som vill ha ett statuskort som är lite dyrare. De ingår lite finare förmåner och självklart innebär dessa en form av status på krogar och restauranger. Du hittar vår jämförelse av premiumkort här.

Några av kortförmånerna:

  • Concierge Service
  • Fri loungeaccess på flygplatser
  • StopService
  • Omfattande reseförsäkringar’
  • Nattklubbsbokning

Sammanfattning

Ett kreditkort bör alla skaffa. Någon av kortkategorierna passar de allra flesta. Om de är fler än en kategori som passar bra in kan man ha flera kort. Årsavgifterna är i förhållande till förmånerna relativt låga. Ett bensinkort och ett matkort bör de flesta ha i plånboken. Om du vill ha ett generellt kort kan du jämföra bonuskort här.

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.