Vanliga frågor

Hur fungerar sajten?

Kreditkort.com är en jämförelsesida som helt enkelt jämför Sveriges bästa kreditkort. Genom oss kan du enkelt jämföra olika kreditkort och filtrera ut kort efter dina behov.

Finns det dåliga och bra kreditkort?

Att definiera ett bra kreditkort kan ibland vara svårt eftersom att det ofta beror på vad användaren letar efter. Ett kreditkort med bra bonusar och reseförsäkringar fast med höga kostnader är bra för den ena medan den andre bara letar efter en bra och billig kredit. Här på Kreditkort.com hittar man bara kreditkort som uppfyller våra krav på kreditkort.

Hur hittar jag det bästa kreditkortet?

Genom våra filter, jämförelser och recensioner hoppas vi att du enkelt kan hitta det kreditkort som passar dig bäst.

Vilket kreditkort är bäst för mig?

Det är en svår fråga och beror helt och hållet på vad du skall använda ditt kreditkort till. Gå igenom våra guider och listor för att få en uppfattning av vad du letar efter och ta det därifrån.

Hur mycket kostar kreditkort?

Hur mycket ett kreditkort kostar varierar stort. Vissa kreditkort är gratis, det vill säga att de inte har en årsavgift medans andra kort kan kosta flera tusen kronor om året. Se alltid till att jämföra avgifter och se till att kortets förmåner väger upp den eventuella årsavgiften.

Är det säkert att ansöka om kreditkort?

Absolut, kortutgivare har idag flera säkerhetssystem på plats som gör att dina uppgifter krypteras och skyddas mot eventuella attacker eller stöldförsök.

Kan jag ansöka om kreditkort trots betalningsanmärkning?

Nej, det finns idag inga utgivare av kreditkort som beviljar kunder med betalningsanmärkning ett kreditkort. De alternativ man har om man befinner sig i en sådan situation är då att istället ansöka om ett debitkort.

Hämtas det alltid en kreditupplysning på mig i samband med kortansökan?

Ja, oavsett kort så kommer det hämtas en kreditprövning av UC i samband med att du skickar in din ansökan. Denna använder sedan kortutgivaren ihop med de uppgifter du angett för att avgöra om din ansökan skall beviljas eller ej.